Endpoint güvenliği için 5 yapı taşı

29.03.2021 19:07 By Adem

Kesintisiz son nokta güvenliği için 5 yapı taşı

Siber saldırılardaki son gelişmelerle birlikte işletme güvenliği bir öncelik haline geldi. BT yöneticileri için pek çok görev var ve BT güvenliğini kontrol etmek için çoğu zaman vakit kalmıyor. Ne yazık ki, tüm işletmelerin BT güvenliğinin aşılmasına yardımcı olabilecek bir CIO'su yok.

Bir veri ihlal edildiğinde, işletmeler iki seçenekle ayrılır: ihlalleri rapor edebilirler veya markanın imajını ve itibarını zedelemektense saldırıyı gizli tutabilirler.  Uber ve Imgur gibi birçok işletme veri ihlalleriyle karşı karşıya kaldığında ikincisini yapmaya karar verdi.

Kuruluşunuzun uç nokta güvenliğini nasıl güçlendireceğinizi merak ediyorsanız, başlamanıza yardımcı olmak için uç nokta güvenliğini beş basit bileşene ayırdık.

 

 1. Ağ açıklarını düzeltme

Çoğu veri ihlali, bir iş uygulaması uzunca bir süre boyunca güncellenmeden bırakıldığında gerçekleşir. Bununla birlikte zero day saldırıları uzaktan kod yürütmelerinin gerçekleşmesine ve ağlara zarar vermesine izin vererek ağ güvenliğini de etkileyebilir. Bilgisayar korsanları bir ağa girdiğinde, iş istasyonları, sunucular vb. cihazlarda depolanan kurumsal verileri tehlikeye atmak için fidye ajanı gibi kötü amaçlı yazılımları dağıtabilirler.

 

Karışık hızlı tempolu siber saldırılar da el ile yama dağıtmak onu engellemeyecektir. BT yöneticileri, bu güvenlik açıklarını gidermek ve ağ ihlallerini önlemek için daha basit bir yönteme ihtiyaç duymaktadır. Yazılım açıklarını gidermenin en iyi yolu otomatik yama yönetimi aracı kullanmaktır. Bir yama yönetimi çözümü, yöneticilerin eksik yamaları otomatik olarak tespit etmelerine, bu yamaları üretici sitelerinden indirmelerine, yeni yamaları test etmelerine ve onayladıktan sonra hedef makinelere dağıtmalarına yardımcı olabilir.

 

2. USB aygıtları üzerinden bitiş noktası güvenliği

Çalışanlar, USB cihazlarını kötüye kullanmaya başladıklarında tüm tehditlere karşı potansiyel bir sorun oluşturabilirler. USB güvenlik tehditlerin de kasıt olmayabilir. Her iki durumda da, USB cihazının yanlış kullanılması sonuçta şirket ağında bir ihlal oluşturabilir. USB aygıtlarını yönetmek ve erişimlerini kısıtlamak BT yöneticilerinin görevidir.

 USB güvenlik yönetimi çözümleri işletmelerin, tespit edip kısıtlamak için yardımcı olur ve cihazların herhangi bir kötü kullanım olasılığını azaltarak, ağ üzerinde USB sürücüleri yönetebilirsiniz.

3. Uç nokta güvenliğini artırmak için yapılandırmaları dağıtma

Güvenlik düzeyindeki değişiklikler ve her zaman gün aşırı farklı tehditlerin oluşması BT yöneticileri için yapılandırmalarını IT güvenlik ihtiyaçlarına göre yapılandırmalarını ve dağıtmalarını sağlayacak bir araçlara ihtiyaç duyar. Güvenlik duvarları, özel komut dosyaları, dosya ve klasör paylaşımı, kullanıcı yönetimi, grup yönetimi, güvenlik uyarıları ve daha fazlası ile nihai hedef olarak uç nokta güvenliği ile hedeflenen bir bilgisayar grubuna anında dağıtılmalıdır.

 

4. Mobil cihazları koruma

Çalışanlar mobil ortamda çalışırken, işletmeler çalışanların mobil cihazlarını da güvence altına alma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bir tablet veya akıllı telefondaki kurumsal veriler olası veri ihlallerine veya saldırılara karşı korunmalıdır.

Mobil cihaz güvenliği söz konusu olduğunda, işletmelerin şirket verilerini ve kişisel verilerini ayrı ayrı yönetmek için konteynerler oluşturarak kurumsal verilerini mobil cihazlarında güvenli hale getirmelerine yardımcı olacak bir mobil cihaz yönetimi (MDM) çözümü gerekiyor. BT yöneticileri bir aygıtı kayıpsa bulabilir ve aygıt bulunamıyorsa şirket verilerini silmek zorunda kalabilirler. IT yöneticileri, bu uç nokta güvenlik özelliklerinin yanı sıra, gereksiz BT yönetimi sorunlarını, casusluk ve bilinmeyen bazı uygulamaların neden olduğu veri ihlallerini önlemek için ağ cihazlarındaki uygulamaları kara listeye alabilir ve beyaz listeye ekleyebilir.

 

5. Son nokta güvenliğini tamamlamak için sunucuları koruma

Bilgisayarlardan ve mobil cihazlardan çok, bir kuruluşun verimliliğini, istikrarını ve güvenliğini korumadaki en büyük rol sunuculardır. Yöneticiler, istenmeyen veri ihlallerini ve kesintilerini önlemek, sunucularını her zaman çalışmasını sağlamak için uygun yedekleme tekniklerini ve güvenlik araçlarını kullanabilir. Örneğin, birincil sunucusunu yedeklemek için ikincil bir sunucuya sahip olmak, yöneticilerin hizmet dışı kalma sürelerini azaltmasına yardımcı olabilir. Benzer şekilde, güvenlik duvarlarından önce bir koruyucuya benzer tuzak sunucusu kullanmak, yöneticilerin ana sunucularını güvence altına almalarına ve verilerini güvende tutmalarına yardımcı olabilir.

Son nokta güvenliğinin bu beş yönüne dikkat etmeniz başlamak için iyi bir yer olsa da, lütfen bunların tümünün birincil güvenlik seviyeleri olduğunu unutmayın. GDPR yürürlüğe girinceye işletmelerin veri kaybı için çok daha yüksek bir bedel ödememek için güvenlik önlemleri gerekecektir. Özetlemek gerekirse, bu beş alana değinmek, yalnızca uç nokta güvenliğine yönelik ilk adımdır.

Şimdi, şirketinizin tüm yamalarını, USB aygıtlarını, yapılandırmalarını, mobil cihazlarını ve sunucularını tek bir merkezden nasıl yöneteceğinizi merak ediyorsanız, başlamak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.