Doğru teknolojiyle gerçek zamanlı olarak doğru müşteri deneyimini sunun.
Entegrasyon, yeni olanakları açan ve ITSM ve İzleme ITOM uygulama potansiyelini tam olarak en üst düzeye çıkaran anahtardır. Mevcut manuel olarak yaptığınız görevleri belirleyin ve bu görevlerin ITSM ve ITOM entegrasyonları ile nasıl otomatik hale getirilebileceğini düşünün.
Bir işletmenin başarısı, çalışanlarına ve müşterilerine sunulan hizmetlerin kalitesine bağlıdır. Kurumlar, hizmetleri verimli bir şekilde sağlamak için hizmet yönetimine başvururlar. Ancak, en iyi uygulama hizmet yönetimini sağlamak, uygun süreçler tasarlamak kadar doğru teknolojiyi kullanmakla da yakından ilgilidir. Doğru dengeyi bulmak, duyarlı hizmet sağlama, sorunsuz bir müşteri deneyimi, akıllı otomasyon ve gizlilik düzenlemelerine uyum gibi faydalar sağlar.
IT hizmetleri, son kullanıcıya odaklanan stratejik bir yaklaşım gerektirir. Bu nedenle, ITOM ve ITSM entegrasyonları ve stratejileri, iş ve kullanıcı ihtiyaçlarına yüksek derecede duyarlı bir IT organizasyonu oluşturmanıza yardımcı olabilir.
Bu noktada, IT ekipleri sürekli öğrenmeli ve gelişmeli. Örgütte fark yaratabilmeleri için değerli hissetmeli ve yetkilendirilmeliler. IT ekipleri, katmanlı bir raporlama yapısı veya sert bir süreç tarafından dayatılan kurallara yanıt vermektense hangi yazılımın uygulanacağı konusunda bilinçli kararlar alabilirler. Güçlü IT ekipleri, üretkenliği ve dijital dönüşümü sürdürmek için kritiktir. Ekip, ITSM ve ITOM, ITSM entegrasyonları ve ITOM entegrasyonları merkezinde yer almaktadır.
IT ekibinin gücüne odaklandıktan sonra, örgüte değer katan benzersiz uygulamalar ve yetenekler geliştirmek mümkündür. Kaynak ne kadar saygın olursa olsun, başka bir örgütün standartlarını "kopyalayıp yapıştırarak" ve bunların benzersiz ortamınızda işe yarayacağını ummak yeterli değildir. Başarılı IT ekipleri, ITSM ve ITOM gibi sistemlere yaklaşımlarını kendilerine göre oluştururlar, ancak müşterileriyle rezonans gösterecek şekilde süreçleri nasıl uyarlayacaklarını dikkatlice düşünürler.
ITSM Nedir?
IT hizmet yönetimi veya ITSM, bir örgütün son kullanıcılara IT hizmetleri sunma şekliyle ilgili stratejiyi ifade eder. ITSM'de teknolojiler, süreçler ve insanlar önemli parçalardır.
ITSM, son kullanıcı ihtiyaçlarını anlamaya ve karşılamaya odaklanır. Bu, etkili talep yönetimiyle IT sistemlerinin tasarlanmasından, hizmetleri artıran süreçlerin, donanımların ve yazılımların dağıtılmasına kadar uzanır. ITSM faaliyetleri, beklentiler ve teknolojilerin değişimine ayak uydurmak için IT sistemlerini büyütme ve geliştirme olanağı sağlar.
ITOM Nedir?
ITOM, bilgi teknolojisi işlemlerini daha verimli bir şekilde sürdürmek için kullanılan bir uygulama setidir. Çözüm ailesi, sistem/ağ cihazlarının sağlanması, kapasite yönetimi, performans ve erişilebilirlik izleme, otomasyon ve IT süreçlerinin yönetimi gibi konuları içerir.
ITSM ve ITOM Özellikleri Nelerdir?
ITSM ve ITOM'un farklı ve çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler şunlardır:
● Gerçek Zamanlı: ITSM ve ITOM sayesinde iletişim uygulamaları aracılığıyla gerçek zamanlı bildirimler alabilirsiniz.
● Tedarikçi Bağımsız: İletişim uygulamaları yazılımlarla entegre edilerek tedarikçi bağımsız hale getirilir.
● İşbirlikçi: ITSM ve ITOM, işbirlikçi olay ve olay yönetimi için çok kanallı entegrasyon sistemleridir.
● Pazar Yeri: ITSM ve ITOM, yüzlerce kullanıma hazır otomasyon ve entegrasyon botu sunar.
● Bulut: ITSM ve ITOM, Native bulut uygulamaları ve entegrasyonları için kullanılabilir.
● iPaaS: iPaaS, uygulamaların bir örgüte nasıl entegre edileceğinin standartlaştırılmasını sağlar.
● Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi: ITSM ve ITOM, sürekli makine öğrenimi modelleri sunar.
ITSM ve ITOM ile uygulama entegrasyonlarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
ITSM ve ITOM Entegrasyonu
ITSM ve ITOM entegrasyonları, uygulamaların bağımsızlığı ve güvenliği için oldukça önemlidir. ITSM ve ITOM entegrasyonları belirli bir sürece sahiptir. Bu süreçler aşağıdaki gibi tanımlanır:
● Servis Talebi Yönetimi: Talep yönetimi, uygulama erişim talepleri, yazılım geliştirmeleri ve donanım güncellemeleri gibi çeşitli müşteri hizmeti taleplerinin ele alınması için tekrar edilebilir bir prosedürdür. Servis talebi iş akışı genellikle tekrarlayan talepler içerir ve müşterilere bilgi sağlamak ve belirli görevleri otomatikleştirmekten büyük fayda sağlar.
● Bilgi Yönetimi: Bilgi yönetimi, bir organizasyonun bilgisini ve bilgisini oluşturma, paylaşma, kullanma ve yönetme sürecidir. En iyi bilgi kullanımıyla şirket hedeflerine ulaşmak için çok disiplinli bir yaklaşımı ifade eder.
● IT Varlık Yönetimi: IT varlık yönetimi, bir organizasyonun varlıklarının hesaplanması, dağıtılması, bakımı, yükseltilmesi ve zamanında atılması sürecidir. Basitçe söylemek gerekirse, organizasyonunuzdaki somut ve soyut varlıkların takip edilmesini ve kullanılmasını sağlamaktır.
● Olay Yönetimi: Olay yönetimi, beklenmedik bir olaya veya hizmet kesintisine yanıt verme ve hizmeti çalışır duruma getirme sürecidir. Bugün organizasyonların güvendiği tüm yazılım hizmetleri ile ilgili potansiyel başarısızlık noktaları, daha önce hiç olmadığı kadar fazladır. Bu nedenle, bu süreç hızlı bir şekilde yanıt vermek ve sorunları çözmek için hazır olmalıdır.
● Problem Yönetimi: Problem yönetimi, bir IT hizmetindeki olayların nedenlerini belirleme ve yönetme sürecidir. Problem yönetimi sadece olayları bulma ve düzeltmeyle ilgili değildir. Aynı zamanda bir olayın temel nedenlerini belirlemek ve ortadan kaldırmak için en iyi yöntemi belirlemek de dahildir.
● Problem Yönetimi: Problem yönetimi, bir IT hizmetindeki olayların nedenlerini belirlemek ve yönetmek için yapılan bir süreçtir. Problem yönetimi sadece olayları bulmak ve düzeltmekle ilgili değildir. Aynı zamanda olayın altında yatan nedenleri tanımlamak ve anlamak, ayrıca kök nedenleri ortadan kaldırmak için en iyi yöntemi belirlemekle de ilgilidir.
● Değişiklik Yönetimi: Değişiklik yönetimi, yeni hizmetlerin tanıtılması, mevcut hizmetlerin yönetimi veya kodlardaki sorunların çözümü gibi IT altyapısındaki tüm değişikliklerin etkin ve hızlı bir şekilde yönetilmesi için standart prosedürlerin kullanıldığı bir süreçtir. Etkili değişiklik yönetimi, tıkanıklıklardan kaçınmak ve riskleri en aza indirmek için bağlam ve şeffaflık sağlar.
Bu süreçleri işleyen ve uygulamaların bağımsız olmasını sağlayan entegrasyon kullanım örnekleri nelerdir?
Entegrasyon Kullanım Örnekleri
ITSM ve ITOM kullanım örneklerinin üç temel örneği vardır. Bu örnekler başlıklar halinde açıklanmıştır.
1-Autom Mate İletişim Uygulamaları
Autom Mate İletişim Uygulamaları entegrasyonu, ManageEngine, 4me, Jira, Micro Focus, ServiceNow ve daha popüler ITSM araçları ile kolay entegrasyon sağlar.
2-Yeni Bir İletişim Kanalı
IT hizmetlerine yeni bir kanal üzerinden erişmek istemeyen kullanıcılar için, tüm IT hizmetleri WhatsApp, Slack, Ms Teams, WeChat ve benzeri iletişim uygulamaları aracılığıyla sunulabilir.
3-Parola Sıfırlama Süreci
Parola sıfırlama gibi hızlı hareket gerektiren süreçler, kullanıcıların en yüksek memnuniyetle IT hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak için otomatikleştirilir.
Aynı Platformda Entegrasyonlar ve Otomasyonlar: Autom Mate ile Tanışın
Ayrıca, tercih ettiğiniz uygulamalar aracılığıyla kritik bildirimler hakkında saniyeler içinde bilgilendirilebilirsiniz. Autom Mate ile zaman, kaynak ve itibar kaybetmekten kaçının. Otomatik bir bildirim servisi olan Autom Mate, sesli aramalar, SMS, WhatsApp ve posta uyarılarıyla tercih edilen uygulamalardan anında bildirim sağlar.
Ayrıca, Autom Mate'in ServiceDesk Plus WhatsApp, 4me MS Teams ve Twilio gibi çeşitli uygulamalarla işbirlikleri vardır. Siz de Autom Mate dünyasına katılabilir ve hızlı ve özgür olmanın keyfini çıkarabilirsiniz!